Webshop

Welkom,........... Bezoek onze winkel

 


We heten u van harte welkom bij Pen Pierre. 

Thee is veelzijdig, functioneel, lekker en gezellig.  

Er zijn enorm veel verschillende theesoorten op de  wereld en natuurlijk een variatie aan smaken.
We hebben ons verdiept in de functionaliteit van de verschillende theesoorten. We hebben voor u 500 verschillende thee smaken en/of soorten. Altijd een verrassende smaak of presentatie vorm, een bezoek aan ons is een ware beleving.

In onze winkel in Hulst kunt u ook terecht voor high tea en kruiden thee.

ook online kan de beleving werkelijkheid worden. Bezoek onze webshop en laat je verrassen.


Thee traditie is Eeuwenoud
Vroeger was er een Thee Dokter

Thee wordt bij voorkeur gezet in een pot die warmte goed kan vasthouden, zoals a aardewerk, porselein of gietijzer. Een theemuts kan gebruikt worden om de pot warm te houden. Thee kan ook direct in een glas of kopje gezet worden door gebruik van een thee zakje of thee-ei.

Thee consulent in uw omgeving

Van oorsprong komt thee uit China Duizenden jaren geleden werd daar al thee gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte shennong 5000 jaar v.Chr. thee in een bos.  Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden.

Volgens een boeddhistische legende zijn de eerste theeblaadjes veel later ontstaan uit de oogleden van de mediterende bodhidharma, een Indiase monnik die omstreeks 500 na Chr. het Zenboeddhisme in China introduceerde. Deze heilige zou zijn oogleden hebben afgeknipt om niet in te slapen. Andere Chinese overleveringen schrijven de ontdekking van thee toe aan de uit een ei gekropen Loe-Ju, omstreeks 800 na Chr. Via China kwam ook Japan met thee in aanraking. De Japanse theeceremonie dateert uit 1286 toen volgens de overlevering de monnik Sjomei alle benodigdheden voor het theedrinken uit China aanvoerde.

De vroegste vermelding van thee in de westerse literatuur dateert uit 1559; in dit jaar verscheen te Venetië een door Giambattista Ramusio samengesteld boek genaamd "Navigatione et Viaggi", een bundel van verschillende reisverhalen. Tot deze verhalen behoort onder meer het verslag van een Perzische koopman genaamd Hajji Mohammed, die tijdens een bezoek aan China de "Chiai Catai" had leren kennen. Een drank die bereid werd door bladeren (destijds nog niet bekend als theebladeren) te koken in water. Na het midden van de zestiende eeuw beschreven enkele Portugese en Italiaanse geestelijken, die hadden rondgetrokken als missionarissen door China en Japan, hun ervaringen met de consumptie van thee. Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht, dat in eerste instantie slechts als curiosum werd bekeken. Pas in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heengebracht. In de 18e eeuw werd theedrinken echt gemeengoed in Nederland. Toen begon de VOC de thee direct te importeren uit Guangdong in China.

 

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de verschillende theesoorten en kruiden thee.

Zoals: 
Bloemen thee
Pu-er Thee

 Door middel van proef avonden of een unieke high tea laten we de smaak sensaties op u los.

Wat dacht je van een gezellige thee party met één van onze thee consulenten bij u thuis!


Laat je op een Thee Party vrijblijvend informeren over de wereldse theesoorten. Natuurlijk wordt er veel geproefd en is het altijd gezellig.

Bent u een ware thee drinker en weet u een sterk verhaal te vertellen rond thee, ga dan even naar onze vacature pagina

 

Zin in een thee party? Reserveer hier


 
 
 
 
E-mailen
Map
Info